Open middag op vrijdag 27 december

geplaatst in: Nieuwe boeken, Open ochtend/middag | 0

D.V. vrijdag 27 december van 13.30 tot 16.00 uur houdt de bibliotheek een open middag. Het thema is ‘Water’.
Iedereen is van harte welkom! Neem gerust iemand mee!

U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. De vrijwilligers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.
Onlangs hebben we 133 nieuwe boeken gekocht. Tijdens de open middag worden die boeken voor het eerst uitgeleend. Bent u benieuwd om welke boeken het gaat? Bekijk dan het overzicht met nieuwe boeken!
Daarnaast zijn er tientallen tweedehands boeken te koop voor heel weinig geld.
Kinderen kunnen in de knutselhoek iets leuks maken dat past bij het thema ‘Water’.
Jeugdigen tussen 10 en 15 jaar kunnen een spetterend spel spelen. Heb je je daarvoor nog niet aangemeld? Geen probleem: kom gewoon naar de open middag en doe mee!

Volop leesplezier in de zomer!

geplaatst in: Nieuwe boeken | 0

In de zomerperiode zijn de scholen dicht. Dat betekent zes of zeven weken volop tijd om boeken te lezen!
Ook veel volwassenen hebben vakantie. Dat komt goed uit: er zijn weer ruim 70 boeken aan het assortiment toegevoegd! Hebt u al het maximale aantal boeken geleend? Neem dan ook een stapeltje tijdschriften mee! We hebben tientallen exemplaren voor u klaarstaan…

Ook in de vakantieperiode is de bibliotheek gewoon geopend op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur.
Graag tot ziens in de bibliotheek!

Volop leesplezier in de zomer!

geplaatst in: Nieuwe boeken | 0

Boek op kofferAlleen al aan de temperatuur buiten is goed te merken dat het zomer is. Voor scholieren betekent dat ook: zomervakantie! Zes of zeven weken niet naar school. Extra tijd om boeken te lezen dus…

Daarom liggen er vanaf a.s. vrijdag 13 juli ruim 70 nieuwe boeken klaar om uitgeleend te worden. Nieuwsgierig welke boeken dat zijn? Bekijk dan snel het overzicht van nieuwe boeken! Natuurlijk is ook de catalogus weer bijgewerkt. Inmiddels staan daar 5842 boeken in…

 

Tijdens de zomervakantie is de bibliotheek op de gebruikelijke tijden geopend: vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en zaterdagmorgen van 10.30 tot 11.30 uur. Van harte welkom!

Vanaf 28 december: 132 nieuwe boeken!

geplaatst in: Nieuwe boeken, Open ochtend/middag | 0

Natuurlijk hebt u de open ochtend al in uw agenda staan. Donderdag 28 december 2017 bent u tussen 9.30 en 12.00 uur van harte welkom bij de bibliotheek!
U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en wat lekkers. De vrijwilligers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Er is een knutselhoek voor kinderen en er zijn tweedehands én nieuwe boeken te koop. Ook worden de winnaars van de kleurwedstrijd en de handletterwedstrijd bekendgemaakt. Redenen genoeg om naar de open ochtend te komen dus!

Tijdens de open ochtend worden ook de nieuwe boeken voor het eerst uitgeleend. We hebben deze keer maar liefst 132 nieuwe boeken gekocht. Ja, u leest het goed: honderdtweeëndertig!

Bent u benieuwd welke boeken we gekocht hebben? Bekijk dan het overzicht met nieuwe boeken. U kunt ook de nieuwe catalogus raadplegen.

Nieuwe boeken in aantocht…

geplaatst in: Nieuwe boeken | 0

BoekwinkelVorige week is een deel van de vrijwilligers weer een avond bij de boekhandel geweest. Ze hebben weer een aantal mooie nieuwe boeken uitgezocht voor de bibliotheek.

U moet nog even geduld hebben, want de boeken moeten nog worden ingevoerd in het computersysteem en voorzien van een barcode en stevige kaft. Als alles volgens de planning verloopt, kunt u de nieuwe boeken vóór de zomervakantie al lenen.

We zullen dan, zoals u van ons gewend bent, weer een overzicht maken van de nieuw aangeschafte boeken.

Ruim 130 nieuwe boeken!

geplaatst in: Nieuwe boeken | 0

Recent hebben we weer nieuwe boeken gekocht voor de bibliotheek. Maar liefst ruim 130 exemplaren! Tijdens de open ochtend op 28 december 2016 kunt u deze boeken voor het eerst lenen. Benieuwd om welke boeken het gaat? Bekijk het overzicht of download de nieuwe catalogus.
Daarnaast hebben we tweedehands boeken gekregen, waardoor we een aantal stukgelezen boeken hebben kunnen vervangen door een exemplaar zónder loszittende bladzijden…

Graag tot ziens bij de bibliotheek!

Inventarisatie / nieuwe catalogus

geplaatst in: Nieuwe boeken | 0

In de zomerperiode zijn we druk bezig geweest met het inventariseren van alle boeken van de bibliotheek. Dat betekent dat we alle aanwezige boeken (5662 in totaal!) uit de kasten hebben gehaald, hebben gescand, schoongemaakt, gerepareerd en weer teruggezet in de kast. We hebben dit gedaan om op een rijtje te zetten welke boeken volgens het computersysteem in de bibliotheek zouden moeten zijn, maar ondertussen onvindbaar blijken te zijn…

Omdat we bij het inventariseren toch alle boeken door onze handen lieten gaan, hebben we gelijk beoordeeld of ze niet te kapot of te verouderd zijn om nog in de bibliotheek te laten staan. Dat was heel hard nodig, want veel kasten stonden overvol. Het resultaat van de opruimactie: 1109 boeken zijn uit de bibliotheek gehaald… Dat betekent dat u weer makkelijker kunt zoeken naar boeken én dat er weer voldoende plaats is voor nieuwe boeken. Ter geruststelling: er zijn nog altijd bijna 5500 boeken beschikbaar in de bibliotheek…

Door de opruimactie was de beschikbare catalogus in één keer sterk verouderd. Een nieuwe, bijgewerkte catalogus kunt u downloaden op de pagina ‘Assortiment’ of door direct te klikken op deze link: Catalogus augustus 2016.
Papieren exemplaren van de nieuwe catalogus zijn binnenkort te koop in de bibliotheek.

Overzicht nieuwe boeken eerste helft 2016

geplaatst in: Nieuwe boeken | 0

In de eerste helft van 2016 hebben we alweer ruim 50 nieuwe (luister)boeken gekocht!
In dit overzicht kunt u zien om welke titels het gaat: Overzicht nieuwe boeken eerste helft 2016

Uiteraard bent u van harte welkom bij de bibliotheek om één van deze nieuwe boeken te lenen. De bibliotheek is (ook in de zomerperiode!) elke vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur en elke zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur geopend.

Nieuwe boeken

geplaatst in: Nieuwe boeken | 0

Hierbij een greep uit de nieuwe boeken voor categorie rood (peuter/kleuter). In de bibliotheek te leen op de open middag!

nieuwe-boeken-rood